Fii și tu primul ajutor!

16.11.2023

Crucea Roşie Filiala Hunedoara a avut plăcerea de a găzdui o intâlnire cu zeci de elevi deveni interesaţi să afle cum pot acorda primul ajutor eficient.

Cei 37 de elevi de clasele a XI a din cadrul Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” şi diriginții lor – prof. De Valerio Donatella și prof. Anca Muntean, au exersat tehnici de salvare, cum ar fi metoda Heimlich, oprirea unei sângerări, imobilizarea unei fracturi sau poziţia de siguranţă, mulți dintre ei optând pentru un curs extins de prim ajutor susţinut de un formator specializat în intervenţia de urgenţă.

Cu această ocazie tinerii s-au familiarizat şi cu originea mişcării de Cruce Roşie, cea mai veche şi influentă organizaţie umanitară din lume pe bază de voluntariat, dar şi cu principiile acesteia marcate de imparţialitate şi neutralitate care sunt atât de actuale şi astăzi.

Activitatea desfășurată, dar și cele ce vor urma sunt parte a proiectului propus de prof. De Valerio Donatella – ”Primul ajutor…la școală!”, proiect în care cele două instituții sunt partenere.